KAMPANJ

Tidiga symptom på tarmstörning är att hästen bryter med huvudet åt vänster för att minska belastningen och på så sätt försöker den öka genomblödningen i den högra bogen.

JANUARI

Colofor 4kg 30%

Innehåller näringsämnen kända för att understödja normal lever- och tarmhälsa

MÅNAD

COLOFOR - KRAFTFULL CELLNÄRING

Komponenterna i Colofor understödjer normal lever- och gallfunktion. De understödjer normala tarmfunktioner även när hästen fodras med annat än grovfoder. De olika ämnena främjar borttransport av oönskat material ur tarmen genom att normalisera tarmens rörelser. Vidare befrämjar näringsämnena ett stabilt blodsocker, är inflammationshämmande och förbättrar tarmarnas elektrolytbalans.

 

Kaliumklorid 500 g NR: 4 30%

Stärkande för slemhinnor

HBM #4 tabletter och Kaliumkloridpulver är vävnadssalter

Ett vävnadssalt som påskyndar sårläkning genom att medverka till fibrinbildningen.

Kroniska och långsamt läkande sår beror oftast på att det pågår en inflammatorisk reaktion i omgivningen vilket förhindrar att läkningen kan ske, för om vävnadsnedbrytningen är större än vävnadsnybildningen ökar i stället såret i storlek. Det bildas fibrinöst exsudat, gul vätska, vilket är resultatet av en samling döda celler.

Kaliumklorid motverkar förkylning och feber, täppt näsa, svullna mandlar, lymfstimulerande, kan användas vid lunginflammation och katarr i luftvägarna, bronkit och öroninflammation.

Hur mycket vitamin D  behöver vi?

Livsmedelsverket säger att genomsnittsbehovet är beräknat till 7,5 mikrogram per dag. För att behovet ska täckas för så gott som alla trots variation i ålder och hur mycket vi exponerar huden för sol, rekommenderas 10 - 20 mikrogram för de med liten solexponering.

Bakgrunden till att det rekommenderade intaget har höjts är att det finns nya studier som visar att vi i Norden behöver få i oss mer D-vitamin från kosten för att behålla en tillräcklig nivå av vitaminet i blodet även under vintern.

Docent Ander Kallner vid Karolinska Institutet rekommenderar 50 - 100 mikrogram eller 2000 - 4000 IE D-vitamin dagligen.

Nelfab Vitamin D innehåller 50 mikrogram kolecalciferon/tablett.