Fungerar verkligen Minesyl?

Hej

Jag funderar och funderar..jag har ju använt homeopathusets produkter tillfälligtvis men jag undrar om man verkligen kan lita på att tex Minselyl räcker som enda mineraltillskott?

Jag har obalanser/ brist på spårmineralerna koppar och zink och förstås magnesium. Och samtidigt överskott på mangan och järn- vilket är ett väldigt vanligt "utseende" idag.

Idag har ju forskningen också kommit fram till att tex de rekommenderade mängderna zink är för lågt satta. 

Så sedan i somras får mina mineraler  av hög och ren kvalité som balanserar upp med de mineraler som det är obalans/brist på och hovarna ser finare ut än någonsin. Så jag är nöjd MEN jag vill veta hur homeopathusets mineraler fungerar..täcker de verkligen bristerna i en foderstat?

Med tanke på innehållsdeklarationen? Även om de är "små" och tas upp lätt..var går gränsen sas..hur lite substans sas  man kan man ha? 

Det skulle ju vara underbart om det räckte med Minesyl,  men jag törs inte lite på det riktigt än, i det syfte att tillföra mineraler..

Finns det nån läsning/bok/nätsida där man kan läsa om er filosofi (som väl är mer än att det är "lättupptagliga" mineraler, jag tänker på mängden mineraler enligt tex SLU som hästen behöver..

Jag vill gärna låta mig övertygas ;-)

Mvh IL

Jag kommer inte att försöka övertyga dig om att Minesyl fungerar, det är inte så vi jobbar. Endera tror man på kroppens suveränitet att använda de små doserna eller så tar men ett tillskott. Om du är nöjd med de tillskott du har finns det ingen anledning att ändra det tycker jag. Men jag tänker så här att den analys du fått gjord kan ju antyda att den personen eller företaget säljer egna produkter. Vad har du för bevis på det finns forskning på just ditt fodertillskott och att det är hög och ren kvalitet på de produkter du nu använder?

Det finns heller ingen nedre gräns, men man har satt en övre gräns. Inte för att man bryr sig om hur mycket vi stoppar i oss utan för att läkemedelsbolagen skall kunna ta patent på vitaminer i höga doser.

Jag kan ju alltid försöka förklara hur vi har tänkt när vi tagit fram produkterna. Det blir svårt att göra det i korta ordalag men jag kan ju försöka. Vi tillverkar efter den ortomolekylära principen. Ortomolekylär är det som består av eller utnyttjar de rätta molekylerna (orto=det riktiga, det korrekta). Ortomolekylär kan vara både små och stora molekyler. Ortomolekylär behandling är ekologisk behandling med naturligt förekommande ämnen, t ex vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, essentiella fettsyror och hormoner. Ortomolekylär behandling innebär att på cellulär nivå återskapa en frisk miljö för att skydda cellen och dess funktion. Detta för att förebygga och behandla sjukdom och stimulera kroppens egen förmåga att läka.Vi använder oss av mikrodoser för att vår erfarenhet har visat att det är kraftfullast och ger bäst resultat. Vi använder oss av mikrodoser i så gott som alla våra produkter. Vi har ingen forskning på våra produkter utan vår egen dokumentation och beprövad erfarenhet.

Motsatsen till ortomolekylär är xenomolekylär – främmandemolekylär. Här används kroppsfrämmande syntetiska ämnen, som t ex vitaminer, som förgiftar kroppen på samma sätt som bekämpningsmedel och konstgödsel förgiftar miljön. Men att de små doserna skulle fungera har ju skapat frustrationer hos dem som är låst i ett traditionellt tänkande som t ex inom den vanliga skolmedicinen.

Tittar man på humansidan inom skolmedicinen så är många godkända läkemedel som ges till barn otillräckligt dokumenterade vad gäller dosering, effekt och säkerhet. Läkemedelsbehandling till barn baserar sig i stor utsträckning på klinisk erfarenhet snarare än på kliniska prövningar och forskning. Man har gjort en kartläggning som bekräftar att spädbarn erhållit den största andelen otillräckligt dokumenterade läkemedel. Bland de otillräckligt dokumenterade läkemedlen utgjorde vitaminer, järnpreparat och elektrolyter den största volymen. Så varför skulle det forskas på vitaminer och mineraler till hästar när det inte görs till småbarn.

Ytterligare en orsak till att vi föredrar dom små doserna och har så bra klinisk erfarenhet av dessa är att en sjuk individ oftast har ett nedsatt näringsupptag. Ser man då på de stora molekylerna som ett kosttillskott innehåller så skall alltså en sjuk kropp omvandla de stora molekylerna till de små mikromängder som kroppen kan använda. Ytterligare en sak som man får tänka på är att om det t ex fattas vissa mineralsalter i magsäcken så tas många av tillskotten inte ens upp. Tittar man t ex på de stora doserna vitamin D som rekommenderas idag så tar inte kroppen ens upp det om inte levern fungerar optimalt. Idag med den utfodring hästarna står på fungerar inte levern optimalt.

Som svar på frågan om Minesyl räcker som fodertillskott; ja det gör den.

Jag har själv kommit fram till det här som vi jobbar med under min utbildningstid. Jag förstod att kroppen måste ha kroppsegna ämnen för att kunna starta en läkning om det uppstått något fel i systemen.

Tyvärr är det inte mycket till läsning jag kan rekommendera annat än läroböcker i anatomi, fysioligi, histologi och näringslära.

Grundstenen till hälsa

Grundstenen till hälsa är ett bra grovfoder och ett fodertillskott som verkar katalyserande för att befrämja optimalt upptag av näringsämnen från fodret. Vi är ju också mycket noga med att alltid prata om rätt sorts grovfoder till hästarna, alltså hö av bra kvalitet. Läs mer här:

http://www.homeopathuset.se/frisk-vard/hastens-foder/foderstat

Om orsaker till ohälsa hos hästen kan du läsa här:

http://www.homeopathuset.se/frisk-vard/hastens-foder/olampligt-foder

Det finns lite mer att läsa på vår hemsida.

http://www.homeopathuset.se/om-foretaget---kontakta-oss/microdoser 

MVH

Elisabeth

2013-12-28 14:43
Tillagd i varukorgen