Järn i VitoMin Tablett

Jag tycker sammansättningen i VitoMin ser jättebra ut, man varför har ni lagt i järn? Jag arbetar som kostrådgivare och har lärt mig att vi får i oss tillräckligt via kosten.

Sofia

Hej Sofia

Vi uppskattar verkligen att du tycker VitoMin Tablett har en sammansättning som tilltalar dig som kostrådgivare. Som kostrådgivare har du dessutom ett stort ansvar, därför vill jag gärna berätta om vårt sätt att se hur ett komplement till kosten i egenvårdsyfte bör se ut.

 

Tanken bakom VitoMin Tablett

Det finns naturligtvis alltid en tanke bakom varje produkt vi tillverkar, så även med VitoMin Tablett.

Genom många års erfarenhet som yrkesutövande alternativmedicinare har det varit möjligt att utveckla den här produktserien där VitoMin Tablett ingår. Genom min yrkeserfarenhet har jag utgått från hur en frisk kropp fungerar när jag har sammanställt recepturen till VitoMin serien. Genom det dagliga arbetet med människors hälsa har jag genom åren kunnat följa stegringen av bristsymptom, vilket även inkluderat låga järnvärden.

Tanken bakom VitoMin Tablett är att det skall vara ett komplett komplement till den dagliga kosten, ett fullvärdigt komplement för både kvinnor, män och barn, livsmedelsverkets undersökning ”Riksmaten” visar att svenska barn i genomsnitt lider av låga järnvärden.

Kvinnor, män och barn äter samma mat. Maten består av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler, vi utesluter inte några av dessa ämnen beroende på att vi behöver dem alla i olika mängd och utesluts något av näringsämnena påverkas de andra negativt.

Det är samma sak med järnet i VitoMin Tablett, utesluts ett så viktigt ämne som järn blir många andra vitaminer och mineraler inte lika verksamma och fyller därför inte den funktion de bör. Det innebär att vi inte får den rätta sammansättning av näringsämnen som är nödvändig i egenvårdssyfte.

Den lilla mängd järn, 10 mg, som VitoMin Vuxen innehåller innebär ingen risk för överdosering ens för män (10 mg dagligen rekommenderas för män (livsmedelsverket)), först en mängd på 100 mg anses kunna innebära risk för förgiftning vid långvarig användning.

Vi får inte glömma att kroppen förbrukar järn, att vi varje dag förlorar en del järn, t ex går 1 mg bort varje dag med avstötta celler, galla och avföring och en kvinna som menstruerar förlorar 0,5 mg dagligen och motionerar och/eller idrottar vi dessutom förbrukar kroppen mer järn. Det är ju inte så att järnet bara lagras i kroppen utan det används av kroppen också.

VitoMin Tablett är ett komplement till kosten som är bekvämt att använda och fungerar för hela familjen, inklusive mannen. Du vet kanske också att VitoMin produkterna inte innehåller några kemiska tillsatser i form av konserveringsmedel, smakämnen, färgämnen klump-förebyggande mm.

Hoppas jag kunnat förmedla tanken bakom VitoMin Tablett och tveka inte att kontakta mig igen om du har fler frågor.

Med vänliga hälsningar

Elisabeth

2014-08-01 10:32
Tillagd i varukorgen