.

Casa Catarina erbjuder en individanpassad helhetssyn genom intuitionsbaserad livsvägledning, ayurvedisk hälsorådgivning & ayurvedisk massagebehandling, yoga och Reiki-healing i Mohed, Hälsingland.

Läs mer här: https://www.casacatari/na.se

.

Vi stödjer Svenska Hästars Värn

Svenska Hästars Värn, SHV, är en rikstäckande djurskyddsförening för hästar.

Det främsta arbetet som föreningen gör att ta emot hästar, efter att de omhändertagits av myndigheterna, då deras ägare vanvårdat eller övergivit dem.

Den begränsande faktorn hur många föreningen kan hjälpa beror helt på ekonomin. Resurserna är knappa och SHV är helt beroende av godhjärtade personers gåvor och donationer.

 

PANTOMIN

PANTOMIN

Jag skulle bara vilja säga TACK & berätta om min häst Pantomin!

Tack, jag har fått tillbaka min glada, nöjda häst!

Jag har ägt min "Pantis" i ca 5,5 år. Pantis har alltid varit en lugn individ. Klok & modig men med mycket energi. Har aldrig varit sur eller negativ.

Hoppning har alltid varit hennes passion i livet, så det är hoppning & fälttävlan vi tävlat i. Dressyr är det tråkigaste hon vet. I somras tävlade vi ganska intensivt i fälttävlan. Det blir långa dagar med långa resor & det tärde nog en del på min häst.

Hon fortsatte tävla bra & hoppningen gick bättre än någonsin. Men under sensommaren började hon förändras i beteendet. Hon började se låg ut, hängig, inåtvänd. Började sura vid sadling (nåt hon aldrig gjort förr) & tillslut började hon till och med sura när jag ledde henne ur stallet för att sitta upp. Hon bet aldrig, men la öronen bakåt & satte mulen mot min arm. Hon försökte verkligen berätta att nåt var fel. Jag uppmärksammade såklart detta, men då hon inte var "sjuk" fortsatte jag som vanligt. I ridningen var hon som vanligt, pigg & glad. Hon var fin i hullet & allt såg på utsidan bra ut.

Sen kom november & hon visade diffusa koliksymptom. Då det inte gick över på ett dygn trots att veterinär varit ut så åkte jag nästa morgon till Ultuna. Där blev hon kvar i 3 dagar & dom hittade omfattande, blödande magsår. Hon behandlades med medicin & svarade bra på den. Hon kom igång bra med ätandet & åt den medicinen i ca 3 veckor. Under den tiden beställde jag även Gastrofor från Homeopathuset & började ge det med.

Detta hände i början av November. I mitten av December beslutade jag att flytta min häst till en stallplats med bättre lösningar kring maten för min ranglåga häst.

Hon hade kommit igång med aptiten ordentligt & "åt som en häst", hon var nästan omättlig. Åt & åt & åt. Men hennes "psykiska" hälsa var det sämre med. Fortsatt låg, sur & inte alls den glada häst jag tidigare haft vid min sida. Så i slutet av December skickade jag in en mananalys till Homeopathuset & fick snabbt svar av Hans.

Han sa att det inte var några större fel på min häst men att hon hade en störning i mage/tarm som hon troligtvis fått redan som 4-åring (nu är hon 12) Han sa att hon antagligen skulle bli bra av sig själv om jag bara gav hö & havre, men att hon med hjälp av hans mediciner skulle vara bra på tre månader. Jag beställde allt han sa & har nu gett henne det i snart tre månader & det ångrar jag inte en sekund!!

Ska erkänna att det varit ett helvete denna vinter. Att se min fina, glada häst låg & ledsen. Det har tagit lång tid, känts som en evighet, men nu är hon tillbaka. Man ser det så tydligt i hennes ögon. Hon är tillfreds igen. Och tacksam. Vissa dagar är hon fortfarande lite låg, men dom dagarna blir bara färre & färre. Och man får fortfarande ta det väldigt försiktigt kring allt som ska dras åt runt hennes mage, såsom sadel, täcken osv. Men hon är SÅ MYCKET BÄTTRE & har helt slutat sura när man leder henne ut ur stallet.

Så TACK från botten av mitt & hästens hjärta!! Nu har snart tre månader gått & det är otroligt att det verkligen hjälpt min häst så mycket!!

Nu får hon fri tillgång på hö, lite havre & lite betfor samt Minesyl, Gastrofor, Colofor, Ferrum & MSM. Jag kommer alltid fortsätta ge Minesyl & Gastrofor även i fortsättningen!

Jag ska även ge henne ett lugnare tävlingsschema & välja några få tävlingar som jag verkligen VILL åka på & inte flänga runt som jag gjort tidigare.

TACK än en gång!

Ida Hagström

2017-04-07 11:27