.

Casa Catarina erbjuder en individanpassad helhetssyn genom intuitionsbaserad livsvägledning, ayurvedisk hälsorådgivning & ayurvedisk massagebehandling, yoga och Reiki-healing i Mohed, Hälsingland.

Läs mer här: https://www.casacatari/na.se

.

Vi stödjer Svenska Hästars Värn

Svenska Hästars Värn, SHV, är en rikstäckande djurskyddsförening för hästar.

Det främsta arbetet som föreningen gör att ta emot hästar, efter att de omhändertagits av myndigheterna, då deras ägare vanvårdat eller övergivit dem.

Den begränsande faktorn hur många föreningen kan hjälpa beror helt på ekonomin. Resurserna är knappa och SHV är helt beroende av godhjärtade personers gåvor och donationer.

 

SUGAR

SUGAR

Då jag träffade på Sugar och fick förmånen att börja hjälpa henne hade hon en mycket dålig  mage, detta märktes på hennes avföring samt status på hennes hovar.

Min rekommendation till ägaren var att utföra en håranalys så att Sugar fick de mineraler hon behövde samt få balans i tarmsystemet.

Då jag träffade på Sugar och fick förmånen att börja hjälpa henne hade hon en mycket dålig  mage, detta märktes på hennes avföring samt status på hennes hovar. Sugar bajsade ett flertal gånger under en verkning och avföringen var lös och vattnig, hovväggarna var utflutna, spruckna och fulla med “traumaringar”, sulorna tunna och saknade i princip skålform.

Min rekommendation till ägaren var att utföra en håranalys så att Sugar fick de mineraler hon behövde samt få balans i tarmsystemet, verkning av hovarna regelbundet samt att använda boots om hästen ömmade på grusväg. 

Sugar har nu fått hjälp med rätt mineraler, rätt och frekvent hovvård samt boots vid behov. Resultatet kan ses på bilderna, det är ca 10 månader mellan dem.

Hovvårdare Kent Wiberg

Certified hoof care practitionar AANHCP

Cert hovformsspecialist SANHCP

Massageterpeut häst STUAB

Foto: Kent Wiberg

 

PS. Något som inte var med i artikeln är att Kent Wiberg verkat en annan liknande häst under vintern, samma typ av häst och problem men den hästen har inte blivit lika bra i hovarna (han fick inte heller mineraltillskott).

2013-10-30 00:07