NEED FOR SPEED

”Need For Speed” flatcoated retriver kom som valp till min dotter Petra på sommaren 2006. Petra pluggade i Östersund och var hemma över sommarlovet. Need var den vildaste valp jag någonsin upplevt då har jag haft hund i 39 år. Need flög över vidderna när hon var lös, i koppel studsade hon fram låg som en plog i dikena med hundra knyck. När hon vilade då sov hon gott.

Need flyttade till Östersund när hösten kom och var fortfarande den aktiva pigga valpen, hade hon chansen slaktade hon någon stulen prydnadssak. Varje dag fick hon springa lös vid Gräfsåsen. Tiden gick och Need var en normal hund.

Sommaren 2007 flyttar Need och Petra hem i grannhuset, Need var ”släpa” när hon skulle gå i koppel, till slut kom hon på ideen att spela död hund, hon kastade sig ner i diken eller efter vägkanten där låg hon död, det gällde att ha mobiltelefon med så man kunde ringa efter hämtning. Allt var allmänt tråkigt. Hon sov större delen av dygnet.

Som alla hundägare kontaktas veterinär det tog alla tänkbara sorters blodprover, det enda som kunde vara orsaken var ett strumaprov som visade sig vara på nedre gränsen till godtagbart.

Petra provade aktivera Need med viltspårs kurs och klicker kurs och vart hem skickad med beskedet kan du inte ta med din mammas hund i stället.

Need var utan Speed och hösten 2007 repar hon humör mot sin hundkompis Molly och hugger henne, då kom hon med snabb flytt in till mig.

Alla hundmänniskor vi träffade gav upp hoppet, Need var som en 20 årig gammal hund.

Need var apatisk vägrade äta ville bara sova och existera.

 Hon flyttade in till en flock med 3 hundar, 3 katter, en kanin, en tjej i el-rullstol och en gosse 8 år. Jag lät henne vara men beslutade snabbt att eftersom vår häst blivit hjälp några år tidigare av Homeopathuset så var det bara att prova vad hade jag att förlora det blir ju inte billigare med veterinär.

Hårprov skickades till Therese och de svar jag fick beskrev Need.

Det tog 2 hårprov och diverse piller, droppar och hem kokt hundmat (när tid ges).

Jag har en helt ny hund, NEED For Speed har fått fart, inkallning nja men hon springer går i koppel, vill med på promenad, hoppar av glädje, äter, har blank päls, ja det är en hund en riktigt fin vacker Flatcoated retriver. Så nu laddar vi för att prova till sommaren med en skönhetsutställning med en vacker hund som springer. En lovande utställnings champion 2009.

Need tar plats i flocken och är sin egen personlighet, sover i mattes säng och är helt underbar med barnbarnet. En olata har hon behållit är att när tjejen i el-rullen kommer ”då ligger jag kvar där jag ligger för ni kommer och fjäskar för mig”.

Under kan ske Need for Speed är våran solskens historia.

Nu ska vi gå på kvälls promenad i snö vädret med dom andra i flocken.

 

Stort hjärtligt tack Therese för all hjälp och förståelse.

Med vänliga hälsningar

Gisela Wieholm

2013-10-31 00:50