Himalayasalt och arsenik

Fråga

Himalyasaltsten som man köper till häst i foderbutiker innehåller ju arsenik? Jag vet inte om det är samma som ni säljer om det finns olika?

 Marlene

Svar

Hej, skulle tro att vårat Himalayasalt kommer från samma trakter, hur dom har fått fram saltstenen vet jag inte men någon form av påverkan är det förmodar jag.

Angående arsenik förekommer det naturligt i mark och berggrund och därför går det inte att ha en nolltolerans mot arsenik.

Oraffinerat bergssalt innehåller egentligen många olika mineraler i olika mängder. Mineralinnehållet i oraffinerat salt är snarlikt med kroppens salter och skapar därför inte samma obalans i kroppen som det vita raffinerade saltet som också innehåller klumpförebyggande tillsatser.

Det finns problem med alla ”naturprodukter” i dag, havssaltet har visat sig innehålla mikroplaster vilket också väcker frågan om hälsopåverkan.

Några källor till arsenik:

Källor till arsenik är bekämpningsmedelsindustrier, ris, spannmål, besprutnings- och avlövningsmedel, fodertillskott som innehåller alger och dricksvatten mm.

Dricksvatten är en av de största källorna till oorganisk arsenik.

https://www.livsmedelsverket.se/.../oon.../metaller1/arsenik

2024-02-22 13:37
Tillagd i varukorgen