CONFESS LINE

CONFESS LINE

Jag köpte Confess Line okt-08. Jag hade sett innan mitt köp att han kunde springa fort och hade mycket fart i sig men varit mycket besvärlig i voltning, beter sig hetsigt i loppen och var inte reglerbar.

Han tränade på hos mig men drog vänster bakben från det han kom till mig och jag trodde det kom från ryggen där mycket smärta observerades.

Han var alltid orytmisk i loppen och tappade travet till slut i loppen

En kall vinterdag kom den riktiga smällen med en rejäl korsförlamning som tog 1 ½ månad innan värdena gick ner. Korsförlamning kom och gick då dosen av träning ökades. Inget fungerade vare sig i träning eller fodergiva.

Veterinärer konstaterade en kronisk korsförlamning och dömer ut honom att det inte finns något att göra.

Han har alltid druckit dåligt då det endast försvunnit någon cm ur en 20 liters hink och med alla knep och tips jag fick lyckades jag inte överlista honom till att dricka mera.  Detta bidrog till att han inte kissade och kunde stå länge för att försöka få ut en liten skvätt. Han ställde heller inte ut sig riktigt. Ett stort bekymmer som gjorde mig gråhårig.

Confess Line skulle börja känna törst. Ett mycket givande samtal med många bollar fram och tillbaka. Redan bara några dagar efter att han börjat äta RENEFOR märktes det skillnad på hans drickande. Såg honom dricka mer och oftare.

Tillsatte sedan även MAKROSYL, MINESYL och FERROSYL för att ge extra mineraler i uppbyggnadsskedet från korsförlamningarna.

Vid detta skede fick jag kontakt med veterinär Åsa Frykman som hjälpte till med träningsupplägg på en kronisk korsförlamningshäst.

Idag dricker Confess Line en hel hink/natt och går nu på RENEFOR hela tiden då han annars reagerar på att kissa sämre och smärta ökar i ryggen över njurarna då det blir ett uppehåll i fodermedlet. Han har även blivit bättre i sitt rörelsemönster och någon korsförlamning har jag inte sett till.

Denna hjälp jag fått har relaterat att jag nu har en häst som är lugn i loppen och är reglerbar. En seger på nytt rekord, en andra och en tredje placering i de tre senaste starterna under hösten -09 är resultatet.

 

TACK FÖR ALL ER HJÄLP

Mvh

Susanne Pettersson

2013-10-29 23:31
Tillagd i varukorgen