HILFIGER

HILFIGER

Hilfiger är en sjuårig dressyrhäst. Jag köpte honom som treåring. När hösten kom blev han plötsligt mycket arg och ville inte att någon rörde vid honom i pälsen. Han var inte lättriden och hade ett besvärligt temperament och slog ofta i sko under ridning såväl som i tömkörning.

Efter hand fungerade det bättre att rida honom och under sommaren hade vi kommit så långt att han kanske kunde starta tävling, då blev han halt på höger fram. Han fick vila en period men det ville inte bli bra. Hilfiger fick åka till veterinärklink för undersökning. Han undersöktes grundligt men veterinären kunde inte finna vad som var felet på honom. Bedrövade åkte vi hem med en halt häst utan en lösning på problemet. 

Jag tog då kontakt med Hans Söderström på Homeopathuset som hjälpt mig tidigare med mina hästar. Mananalysen visade att Hilfiger hade problem med grovtarmen samt en överbelastning på levern, detta gjorde att han blev hetlevrad i temperamentet. När slaggämnena inte forslades bort via grovtarmen så gick gifterna ut i höger fram och lade sig i strålbensbursan vilket var mycket smärtsamt. Han hade även en koordinationsstörning vilket gjorde att han ofta ”slog i sko”. Problemen var foderrelaterade.

Hilfiger blev ordinerad Colofor för tarmproblemen samt Vesa 14 för sina leverproblem. Han fick även Baspaketet: Minesyl, Makrosyl, Ferrum samt Vitosyl-E .

Efter cirka två månaders behandling började jag se resultat. Hilfigers hälta försvann, han blev gladare, mer arbetsvillig och började utvecklas mycket fint.

Sedan kom hösten igen och åter blev han beröringskänslig. Jag läste på Homeopathusets hemsida om produkten PälsoHov för hästar som är känsliga vid pälssättning/fällning. Nu ger jag Hilfiger detta inför varje pälssättning i augusti och han har numera inga problem.

Hilfiger får numera endast hel havre, betfor, vanligt torrt hö samt Homeopathusets produkter.

Hilfigers andra start utomhus resulterade i seger och en glad harmonisk välmående häst som trivs med livet och njuter av ett ärevarv är lycka för både häst och ryttare!

 

Hälsningar Diana Johansson

2013-10-30 00:15
Tillagd i varukorgen