PANTOMIN

PANTOMIN

Jag skulle bara vilja säga TACK & berätta om min häst Pantomin!

Tack, jag har fått tillbaka min glada, nöjda häst!

Jag har ägt min "Pantis" i ca 5,5 år. Pantis har alltid varit en lugn individ. Klok & modig men med mycket energi. Har aldrig varit sur eller negativ.

Hoppning har alltid varit hennes passion i livet, så det är hoppning & fälttävlan vi tävlat i. Dressyr är det tråkigaste hon vet. I somras tävlade vi ganska intensivt i fälttävlan. Det blir långa dagar med långa resor & det tärde nog en del på min häst.

Hon fortsatte tävla bra & hoppningen gick bättre än någonsin. Men under sensommaren började hon förändras i beteendet. Hon började se låg ut, hängig, inåtvänd. Började sura vid sadling (nåt hon aldrig gjort förr) & tillslut började hon till och med sura när jag ledde henne ur stallet för att sitta upp. Hon bet aldrig, men la öronen bakåt & satte mulen mot min arm. Hon försökte verkligen berätta att nåt var fel. Jag uppmärksammade såklart detta, men då hon inte var "sjuk" fortsatte jag som vanligt. I ridningen var hon som vanligt, pigg & glad. Hon var fin i hullet & allt såg på utsidan bra ut.

Sen kom november & hon visade diffusa koliksymptom. Då det inte gick över på ett dygn trots att veterinär varit ut så åkte jag nästa morgon till Ultuna. Där blev hon kvar i 3 dagar & dom hittade omfattande, blödande magsår. Hon behandlades med medicin & svarade bra på den. Hon kom igång bra med ätandet & åt den medicinen i ca 3 veckor. Under den tiden beställde jag även Gastrofor från Homeopathuset & började ge det med.

Detta hände i början av November. I mitten av December beslutade jag att flytta min häst till en stallplats med bättre lösningar kring maten för min ranglåga häst.

Hon hade kommit igång med aptiten ordentligt & "åt som en häst", hon var nästan omättlig. Åt & åt & åt. Men hennes "psykiska" hälsa var det sämre med. Fortsatt låg, sur & inte alls den glada häst jag tidigare haft vid min sida. Så i slutet av December skickade jag in en mananalys till Homeopathuset & fick snabbt svar av Hans.

Han sa att det inte var några större fel på min häst men att hon hade en störning i mage/tarm som hon troligtvis fått redan som 4-åring (nu är hon 12) Han sa att hon antagligen skulle bli bra av sig själv om jag bara gav hö & havre, men att hon med hjälp av hans mediciner skulle vara bra på tre månader. Jag beställde allt han sa & har nu gett henne det i snart tre månader & det ångrar jag inte en sekund!!

Ska erkänna att det varit ett helvete denna vinter. Att se min fina, glada häst låg & ledsen. Det har tagit lång tid, känts som en evighet, men nu är hon tillbaka. Man ser det så tydligt i hennes ögon. Hon är tillfreds igen. Och tacksam. Vissa dagar är hon fortfarande lite låg, men dom dagarna blir bara färre & färre. Och man får fortfarande ta det väldigt försiktigt kring allt som ska dras åt runt hennes mage, såsom sadel, täcken osv. Men hon är SÅ MYCKET BÄTTRE & har helt slutat sura när man leder henne ut ur stallet.

Så TACK från botten av mitt & hästens hjärta!! Nu har snart tre månader gått & det är otroligt att det verkligen hjälpt min häst så mycket!!

Nu får hon fri tillgång på hö, lite havre & lite betfor samt Minesyl, Gastrofor, Colofor, Ferrum & MSM. Jag kommer alltid fortsätta ge Minesyl & Gastrofor även i fortsättningen!

Jag ska även ge henne ett lugnare tävlingsschema & välja några få tävlingar som jag verkligen VILL åka på & inte flänga runt som jag gjort tidigare.

TACK än en gång!

Ida Hagström

2017-04-07 11:27
Tillagd i varukorgen