CORNESCO LJ

CORNESCO LJ

Efter att  Cornesco LJ, Nisse som han kallas, varit utlånad 2 månader i slutet av 2008 kom hem var han i gott skick och visade inga symptom på att ngt var fel. Väl hemma ställdes han på sin normala foderstat som var hösilage, havre och musli. Dagarna som blev till veckor gick och det började kännas framför allt i ridningen att ngt inte stod rätt till , Nisse blev fort tröttare än vanligt och kändes lite styv  i kroppen. Han var även öm på ryggen bakom sadeln. Efter detta började hans päls se tråkig ut och i samma veva fick han även utslag i karlederna, dessa varade och såren såg inte alls speciellt trevliga ut. Veterinär tillkallades som sa att var vanlig mugg. Han sattes på en mildare kortisondos och hans symptom försvann och han blev bra. Dock kom alla symptom snabbt tillbaka efter att hans kur var avslutad.

Då vi flera år tidigare haft kontakt med Homeopathuset beslutade vi för att skicka en håranalys på honom. Svaret kom ca 1 vecka senare. Det visade sig att Nisse hade en grovtarmsstörning samt påfrestande njurar. Detta berodde på fel i utfodringen tidigare i hans liv!

För att komma tillrätta med hans problem och inte bara ta bort symptomen sattes han på av Homeopathuset rekommenderade produkter som var Gastrofor för magen, Renefor för njurarna och Colofor för utrensning av toxiner som låg samlade i hans kropp. Även muslin togs bort. Efter ca 2 veckor började det hända grejer. Till en början svullnade Nisse rejält i benen och hans sår i karlederna vätskade jättemkt. Detta var dock ett resultat av att produkterna började verka, all skit som fanns i kroppen måste ju ut, och detta skedde genom hästens stora utsöndringsorgan dvs huden. Efter nästan 2 månader var Nisse helt återställd, frisk glad och jättefin i päls och muskulatur. Detta var en oerhörd lättnad då man sästan slitit av sig sitt hår i ovetskap om vad som pågick med hästen!

Nisses tävlingssäsong 2009 har varit helt fenomenal med placeringar på alla tävlingar! Han representerade även Sverige på unghäst-VM i Zangersheide. Tack vare en frisk och sund häst blev tävlingsresultaten därefter vilket vi är jätteglada för! Våran lilla Nisse mår i dag prima och är piggare och gladare än aldrig förr. Tilläggas bör att han står på en vanlig basic foderstat utan en massa konstigheter dvs., hel havre, vetekli, vanligt hö och ibland luzernhack.

Gastrofor har vi numera hemma för att understödja magen vid hårdare prestationer, resor mm och detta fungerar utmärkt!

 

Hälsningar Linda, Stall S.E

2013-10-29 23:29
Tillagd i varukorgen